Select Page

Når du står med en invitation i hånden, hvad enten det er reception, fødselsdag, bryllup eller noget helt tredje, så er den første tanke, der dukker op i hovedet på mange; hvad skal jeg tage på?
Hvad mange ikke ved er, at der findes helt faste etiketter og uskrevne regler for, hvad man har på og, hvornår. For mænd er det ofte relativt simpelt, mens det for kvinder kan være lidt mere udfordrende. Her kommer tre skridt til at sikre dig den rette påklædning til anledningen.

Invitation med dresscode

Der er efterhånden ved at være ret udbredt at sende invitationer med dresscode ud, især, når det handler om bryllup. Det er ofte fordi der bliver gjort en del ud af både selve festen og brudeparrets beklædning og parret derfor ønsker at gæsterne møder op i passende antræk.
Er der ikke en dresscode på din invitation, er der som regel frit valg under ansvar for, at ingen gæster er pænere klædt på end brudeparret.

De klassiske retningslinjer

Når du bliver inviteret til en festlig fejring, kan det være svært at finde det rigtige tøj. Er du i tvivl, kan du altid kontakte festens midtpunkt og søge svar, men ellers kan du gå ud fra følgende:

  • Bryllup – mændene skal klæde sig ud fra gommens påklædning, men står den ikke opgivet, så er jakkesæt et godt sted at starte. Kvinderne bør altid gøre lidt ud af sig selv, men er der ikke opgivet en dresscode, så er der ingen krav.
  • Reception – pænt tøj. Gerne pæne bukser og skjorte og eventuelt en klassisk kjole.
  • Begravelse – her er det helt klart at sort bør bæres, medmindre der er skrevet andet.
  • Dåb – her er det frem med de glade, klare farver til både kvinder og mænd, når det lille nye barn skal fejres.
0/50 ratings