Select Page

Trænger man til en loyal makker i sit aktive liv, kan man overveje, om en hund måske kan være en god idé. Visse hunderacer kræver mere træning og aktivering end andre, og det kan man jo så prøve at kombinere med sit eget aktive liv. En af de hunderacer, hvor det ikke er nok at lufte den et par gange om dagen, er Jack Russell Terrieren. Den kræver daglig træning i højt tempo og kan derfor f.eks. tages med på løbetur.

Avlet til jagt

Kan man lide at gå på jagt, er en Jack Russell Terrier også en god hunderace. Da man fremavlede denne hunderace, havde man et ønske om en hunderace, der kunne passe til de behov, man har som jæger. Man kan derfor roligt tage på jagt med Jack Russell Terrierne. De har mange af de egenskaber, man vil sætte pris på som jæger.

Samtidig kan en tur, hvor hunden er med på jagt, også være med til at aktivere den – både dens krop og måske også dens hjerne. Det er nemlig også vigtigt, at hunden bliver stimuleret intellektuelt. Derudover skal hunden også opleve at lykkes med nogle ting, da den opfatter det som en belønning.

Kan også trænes til at være familiehund

Selvom en Jack Russell Terrier har et naturligt jagtgen, kan man også godt træne den til at være en god familiehund, som både børn og voksne kan have glæde af. Skal man have opdraget sin Jack Russell Terrier til at være god sammen med børnene eller f.eks. andre kæledyr, er det dog mest optimalt at få den som lille. Ellers kan den være opdraget til noget andet.

Samtidig skal man også opdrage sine børn til at respektere hundens grænser, da den vil have behov for at være alene sommetider.