Select Page

Alle hundehvalpe ser forfærdeligt søde ud. Det kan være SÅ fristende bare at købe den første og bedste hundehvalp man ser. Men man skal huske at hunden også bliver voksen på et tidspunkt og her er det vigtigt, at man kan tilbyde hunden et hundeliv, der passer den. Der er nemlig virkelig stor forskel på hunde og man bør derfor altid sætte sig godt ind i, hvad det er for en hund, man overvejer at anskaffe sig. En hund er nemlig et levende væsen og bør behandles som et familiemedlem – sådan vil den nemlig også opfatte dig. 

Sæt dig godt ind i hunderacen 

Inden ud køber dig en hund, så bør du sætte dig ind i, hvilken hund der vil passe bedst hjemme hos dig. Går du mange ture og ønsker du dig en makker der kan følge med dig på timevis af ture i skoven? Så skal du gå efter en race, som synes at det er det fedeste. Ønsker du derimod en hund som du skal træne med og lære tricks? Ja så kan det være en helt anden race du skal gå efter. Du skal derfor overveje nøje, hvad dine ønsker for dig og din hund er. Du skal dog huske, at ingen hunde er rigtige sofa hunde og alle hunde bør luftes hver eneste dag. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget motion de forskellige racer kræver – men der findes ikke en eneste hunderace som ikke kræver nogen former for motion. 

Husk for gudsskyld altid hvalpetræningen 

Når du køber en hundehvalp, så bør du altid, som i altid huske at tilmelde dig og dit nye familiemedlem til hvalpetræning. Specielt hvis du ikke har haft hund før. En hundehvalp er nemlig født med hundemanere og har brug for at lære hvordan det vil sige, at være hund i en menneskeverden. Det ved den ikke på forhånd og det er din opgave som ejer, at lære den det på en god og blid måde. Hvis du ikke lærer din hund, hvordan du ønsker at den skal opføre sig, ja så vil den opføre sig som en hund og det er langt fra alle mennesker der er vilde med det. Derudover skal din hundehvalp også lærer at andre hunde er gode at være sammen med. Det er ikke noget den ved på forhånd og den skal derfor lærer, hvordan man omgås andre hunde på en god og respektabel måde. 

Er du faldet for en staffordshire bull terrier? Så besøg flere opdrættere 

Når du har besluttet dig for hvilken race du ønsker, så er det en god ide at besøge flere opdrættere af racen. Her kan du få en fornemmelse af hundene og ofte kan du også møde din kommende hunds mor. Men derudover kan du også få en fornemmelse af stedet, hvor din hundehvalp skal tilbringe de første otte uger. De otte uger har nemlig en meget stor betydning for din hunds liv. Det arbejde som opdrætteren ligger i hvalpen, vil kunne mærkes på hvalpen resten af dens levetid. Gå derfor efter gode kenneler og steder hvor ejeren af moren virkelig gør en indsats for hundehvalpene. Desværre er staffordshire bull terrieren blevet en meget populær hund, hvilket er fuldt forståeligt, da det er en virkelig skøn hund. Men det betyder også, at der er nogen der kun ser pengene i hundene og det vil formentlig ikke være et godt sted at købe en hundehvalp. Gå efter et sted hvor opdrætteren er lige så vild med den skønne hund som du er og som har lyst til at gøre et godt stykke arbejde i din hunds liv.