Select Page

Er du træt af at skulle rejse dig for konstant at skulle åbne døren og lukke din hund ind eller ud? Hvorfor ikke vælge en løsning der tjener jer begge – i form af en hundelem?

Der er den åbenlyse fordel ved en hundelem, at hunden selv kan vælge hvornår det tid til at komme ud eller ind, den kan komme og gå som det passer den.

En anden fordel er at den kan monteres overalt, det er sådan set lige meget hvilket materiale hunden skal passere igennem, det kan være vægge, mure, træværk eller endda glas.

Det der er udfordringen, det er at finde noget der passer til både hunden og boligen, det må hverken være for stort eller for småt.

Hvilke typer hundelemme findes der?

Der er den mest kendte i plast, som også er den billigste type der findes, hvor den enten kan stå åben, eller der kan bruges en plade til at låse den, så hunden enten bliver inde eller ude, låsen sidder naturligvis på indersiden, så ingen ubudne gæster kan låse den op udefra.

Men fordi den er lavet af plast, så skal du huske at det er den mest sårbare over for ydre påvirkning, og derfor også er den type der er i størst fare for at gå i stykker, men den er fleksibel og findes til alle størrelser af hunde.

Du kan også få den i metal, hvor rammen som regel er lavet i et letvægtsmetal, med tilhørende flap som kan være af blødt gummi. Den lidt mere holdbare løsning, som normalt ikke fejler, medmindre hunden tygger i gummiet.

Der er også mulighed for en high-tech udgave i form af en hundelem med chip og magnet, der sørger for at det kun er din hund der kommer ind i hjemmet, kan programmeres til flere hunde.

Hvad koster så en hundelem?

Jamen det er svært at svare entydigt på, det kommer an på hvor stor den skal være, hvilket materiale den skal laves i, og hvor meget den skal kunne, hvis du mangler inspiration kan se masser af eksempler online.

Men hvis vi skal blive konkrete, så vil et godt bud være at de starter ved noget der ligner 250 kr., og i den anden ende af skalaen koster den programmerbare i omegnen af 2.500, naturligvis er der ingen øvre grænser, men det kan være svært at sætte en pris på den frihed en hundelem giver.

Selve montagen er relativt nem, du skal starte med at vælge den rette størrelse til hunden, men du skal også vide nogenlunde hvor lange hundens ben er, så du ved hvor højt den skal monteres.

Vælg så det rigtige sted at montere den, og hvis det er en dør, så sæt den helst i midten, det er bedst for hunden.

Lemmen kommer med al sandsynlighed med en skabelon du skal skære og bore efter, og husk at bruge den, så du får de helt rigtige mål med.

Resten er temmelig nemt at gå til, du starter med at montere indersiden af lemmen, og derpå ydersiden.