Select Page

Føles det lidt som om, at der mangler noget i din familie? Noget som kan skabe glæde og sammenhold i hverdagen og bringe mange gode stunder? Så kan det være, at det er en hund, der skal til. En hund kan bringe stor glæde, sjove situationer og for visse racer også fungere som vagthund. En af de racer, der tidligere er brugt som vaghund, er racen Dogue De Bordeaux. Den kaldes dog også den blide kæmpe.

Overvej, hvor meget hunden skal være alene hjemme

Inden man anskaffer sig en hund, skal man overveje, hvor meget den vil komme til at skulle være alene hjemme. Hvis det vil blive rigtig meget, skal man overveje, om man overhovedet skal have en hund. Er det lidt mindre, skal man måske i stedet overveje, hvilken hunderace man vælger.

Nogle hunde er bedre til at være alene hjemme end andre. De fleste kan dog trænes til det, hvis man starter, mens de er små. En Dogue De Bordeaux kan også trænes op til at være alene hjemme, hvis man starter med korte intervaller, mens den er lille. 

Det duer ikke, hvis den skal være alene hjemme for længe den første gang. Hvis den skal være alene hjemme i flere timer ad gangen, skal den altså være trænet op til det først. Ellers kan den meget følsomme Dogue De Bordeaux blive for påvirket af den negative oplevelse.

En kærlig vagthund

Er det en Dogue De Bordeaux, man overvejer, er det også værd at vide lidt om dens personlighed. Racen kan godt se lidt barsk og skræmmende ud, når man først møder den. Den har også især førhen været brugt som vagthund, så den har de mere barske gener i sig. Samtidig er det dog også en følsom hund, der er meget kærlig overfor sin familie.

Den kan fortsat trænes til at være vagthund, hvis man gerne vil have den til at holde vagt i eller ved sit hjem. Man skal dog huske på, at det også er en blid hund, der godt kan lide lege og det sociale selskab fra sin familie. 

Derfor skal man ikke straffe hunden under træningen – uanset, hvad man træner den til. Dette kan føre til, at den trækker sig tilbage. I stedet skal man bruge masser af belønninger, anderkendelse og rosende ord, når man træner sin Dogue De Bordeaux. Så får man det bedste resultat.